Gesztenyetorta II.

  • Frissítve: 2019-09-14  

Gesztenyetorta II., Hozzávalók:
10 dkg cukor,
6 tojás,
10 dkg liszt,
5 dkg áttört gesztenye;
töltelék :
40 dkg gesztenyemassza,
20 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
4 dl tejszín;
5 dkg áttört gesztenye a díszítéshez
Gesztenyetorta II. elkészítése:
A tésztához való anyagokból piskótát sütünk. Ha elkészült, kettévágjuk.
A tejszínből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük vaníliás cukorral és hozzáadjuk a felvert tejszínhab felét.
A felvágott piskóta egyik felére rákenjük az egész krémet, a másik lapot ráhelyezzük, tetejére kenjük a megmaradt tejszínhabot, és meleg vízbe mártogatott késsel fölszeleteljük.

Gesztenyetorta II.