Burgonyás csokoládétorta

BURGONYÁS CSOKOLÁDÉTORTA, Hozzávalók:
3 tojás,
25 dkg cukor,
2 evőkanál rum,
4 dkg kakaó,
25 dkg főtt burgonya,
2 evőkanál liszt;
krém:
2 tojás,
10 dkg cukor,
20 dkg vaj,
3 dkg kakaó.
Burgonyás csokoládétorta elkészítése:
A tojássárgákat, a cukrot, a rumot negyedórán át keverjük.
Hozzáadjuk a kakaót, a főtt, szitán áttört burgonyát, a lisztet, és a tojások keményre vert habját.
Jól kikent, kilisztezett formába öntve, közepes lángnál sütjük, valamivel tovább, mint a piskótatésztát.
Mikor megsült és kihűlt, két vagy három lapra vágjuk, tetszés szerint, és megtöltjük a krémmel.
Oldalát is bekenjük krémmel, tetejét pedig csokoládéöntettel vonjuk be, és tejszínhabbal díszítjük.
Krém:
2 egész tojást a cukorral, gőz fölött, krémmé főzünk.
Mikor kihűlt, hozzáadjuk a vajat, a kakaót, és jól kikeverjük. <<< Torta receptek

Burgonyás ételek

Bajor burgonyakrémleves
Burgonyaleves
Magyaros burgonyaleves
Farmer burgonya
Juhtúrós burgonya