Magyaros burgonyaleves

  • 2018-11-27

>>> Burgonyás ételek
Levesek | Magyaros burgonyaleves, Hozzávalók:

50 dkg vegyes csont,
20 dkg vegyes zöldség,
1 kg burgonya,
3 dkg só,
4 dkg zsír,
10 dkg liszt,
2 dkg vöröshagyma,
1 csomó zöldpetrezselyem,
2 g paprika,
2 dl tejföl.
Magyaros burgonyaleves elkészítése:
A megtisztított burgonyát kisebb kockákra vágjuk, zöldséges csontlében feltesszük főni.
Egy kevés zsírban apróra vágott hagymát pirítunk, pirospaprikával fűszerezzük, és a leveshez adjuk. Idényben friss zöldpaprikát és néhány paradicsomot is apríthatunk bele. Ha a burgonya megpuhult, világosbarna, paprikával fűszerezett rántással rántjuk be. Külön zsírban futtatott, apróra vágott zöldpetrezselymet teszünk bele.
Tejfölözzük, ezzel is átforraljuk.

<<< Levesek


Burgonyás ételek

Bajor burgonyakrémleves
Burgonyaleves
Magyaros burgonyaleves
Farmer burgonya
Juhtúrós burgonya