Diótorta rumos öntettel

Diótorta rumos öntettel, Hozzávalók:

6 tojás,
6 evőkanál cukor,
10 dkg dió,
2 evőkanál zsemlemorzsa;
öntet:
12 dkg cukor,
1 dl rum.
Diótorta rumos öntettel elkészítése:
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Beletesszük a darált diót, a finom zsemlemorzsát, végül a tojásfehérjék keményre vert habját. Kikent, lisztezett tortaformába öntve, előmelegített sütőben sütjük.
Ha megsült, még melegen leöntjük a rumos öntettel.
Rumos öntet:
a cukrot 1 dl vízzel szálasra főzzük, beleöntjük a rumot.
A torta tetejét néhány szem rumos meggyel díszítjük vagy ehelyett néhány fél diószemmel.

   Dobostorta    Elzászi almatorta    Egyszerű torta    Eperhabos torta    Epertorta    Erdélyi szelet