Osztrák gyümölcstorta

  • Frissítve: 2019-09-14  

Osztrák gyümölcstorta, Hozzávalók:
4 tojás,
20 dkg cukor,
4 evőkanál citromlé,
20 dkg liszt,
sütőpor,
5 dl tej,
1 csomag vaníliás pudingpor,
többféle nyers gyümölcs
vagy befőtt,
egy fél doboz gyümölcszselatin.
Osztrák gyümölcstorta elkészítése:
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzákeverjük a citromlevet. A tojások fehérjéből habot verünk, összekeverjük a liszttel, a sütőporral és a tojásos cukorral. Kerek tortaformába tesszük, és lassan megsütjük.
A tejből a vaníliás pudingporral pudingot készítünk.
Az elkészült tortát kettévágjuk, és megtöltjük a pudinggal. Tálra helyezzük. A tetejét gazdagon megrakjuk különféle gyümölccsel, és végül langyos gyümölcszselatinnal öntjük le. Jól lehűtve tálaljuk.

<<< torták

Osztrák gyümölcstorta