Gesztenyés rumos meggy

  • Frissítve: 2023-09-02  

Sütemények,    Édességek sütés nélkül   Lekváros ételek

Gesztenyés rumosmeggy, Hozzávalók:

40 dkg gesztenye massza,
20 dkg rumos meggy,
10 dkg tisztított mandula,
10 dkg vaníliás porcukor,
3 cl rum,
3 szelet csokoládé.
Gesztenyés rumosmeggy elkészítése:
A gesztenyét rummal és a vaníliás porcukorral jól összegyúrjuk. A meggyet kimagozzuk, és a mag helyére 1 szem mandulát teszünk.
A pürét annyi részre osztjuk, ahány szem rumos meggyünk van, és kis golyó formába bevonjuk vele a meggyszemeket, hogy mindenhol befedje.
A csokoládét megreszeljük, és megforgatjuk benne a golyócskákat.
Fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük.

Gesztenyés kifli
Gesztenyés mokkás kocka
Gesztenyés pulyka