Gesztenyés kifli
- 2019-02-18 Sütemények
Gesztenyés kifli hozzávalók:
25 dkg liszt,
13 dkg vaj,
1
tojássárgája,
3 dkg cukor,
1 dl tejföl,
1 dkg élesztő, só;
töltelék:
50 dkg gesztenye,
8 dkg cukor,
vanília, citromhéj.
Gesztenyés kifli elkészítése:
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, az élesztőt - egy csepp langyos vízben megáztatva - hozzáadjuk, majd összegyúrjuk a többi anyaggal is.
Kinyújtjuk, megtöltjük, kifliformákra alakítjuk, a tetejét tejfölös tojássárgájával megkenjük, 1-2 órát hűvös helyen pihentetjük, majd megsütjük.
Töltelék :
a hozzávalókat egy kevés vízzel felfőzzük, de vigyázzunk arra, hogy a töltelék kemény legyen.
Gesztenyés kappan
Gesztenyés kifli