Gesztenyés kappan - Csirkés ételek

GESZTENYÉS KAPPAN, Hozzávalók:

1 kappan,
30 szem gesztenye,
8 dkg vaj,
2 tojássárgája,
2 evőkanál morzsa,
petrezselyem,
citromhéj, só, bors.

Gesztenyés kappan elkészítése :

A megtisztított, kibelezett kappant a következő töltelékkel töltjük meg: a válogatott gesztenyét leforrázzuk, és negyedóráig főzzük, majd megtisztítjuk, is burgonyanyomón átnyomjuk.

Közben a kappan máját megkaparjuk, és hozzáadjuk a gesztenyéhez.
A vajjal, a tojássárgákkal, a zsemlemorzsával öszszedolgozzuk.

Egy kevés reszelt citromhéjjal, finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal fűszerezzük.
Forró sütőben, gyakori öntözés közben, a kappant pirosra sütjük.

    Gombás csirke     Gombás gyöngytyúk     Gombás rizses csirkeaprólék     Gombával töltött csirkemell     Görög csirke     Grúz csirke     Gyöngytyúk katalán módra