Gesztenyés kappan - Csirkés ételek

GESZTENYÉS KAPPAN, Hozzávalók:
1 kappan,
30 szem gesztenye,
8 dkg vaj,
2 tojássárgája,
2 evőkanál morzsa,
petrezselyem,
citromhéj, só, bors.
Gesztenyés kappan elkészítése :
A megtisztított, kibelezett kappant a következő töltelékkel töltjük meg: a válogatott gesztenyét leforrázzuk, és negyedóráig főzzük, majd megtisztítjuk, is burgonyanyomón átnyomjuk.
Közben a kappan máját megkaparjuk, és hozzáadjuk a gesztenyéhez.
A vajjal, a tojássárgákkal, a zsemlemorzsával öszszedolgozzuk.
Egy kevés reszelt citromhéjjal, finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal fűszerezzük.
Forró sütőben, gyakori öntözés közben, a kappant pirosra sütjük.

Gesztenyealagút
Gesztenyecsemege
Gesztenye puding
Gesztenyepüré
Gesztenyerolád
Gesztenyerolád csokoládéval
Gesztenye rudacska
Gesztenyés fánkocskák