Gombás gyöngytyúk - Csirkés ételek

Gombás gyöngytyúk hozzávalók

1 gyöngytyúk,
10 dkg füstölt szalonna,
10 dkg sonka,
15 dkg gomba,
1 evőkanál liszt,
só, bors, szerecsendió,
egy fél citrom,
1 dl olaj.

Gombás gyöngytyúk elkészítése :
A gyöngytyúkot megtűzdeljük szalonnacsíkokkal.
A maradék szalonnát vékonyan fölszeleteljük, és kibélelünk vele egy tűzálló tálat, rátesszük a húst, forró olajjal leöntjük.
Egy kevés vizet aláöntögetve fedő vagy alufólia alatt puhára pároljuk.
Leveszszük a fedőt, és pirosra sütjük.
Zsírjában megpárolunk 15 dkg gombát, rátesszük a vékony metéltre vágott sonkát, és megszórjuk egy kanál liszttel.
Ha egy kicsit megpirult, öntünk rá 1-2 dl vizet, szükség esetén sózzuk, meghintjük szerecsendióval, megborsozzuk és felforraljuk.
A húst darabolva tálra rakjuk, citromszeletekkel díszítjük, és a mártást melléöntve tálaljuk.
Párolt rizzsel körítjük.

Gombás gyöngytyúk

   Gombás omlett    Gombás rakott hús    Gombás raguleves    Gombás rizses csirkeaprólék    Gombás rizottó    Gombás tekercs    Gombás tojáslepény