Gombás omlett

Gombás omlett hozzávalók:

20 dkg gomba,
egy kávéskanál reszelt hagyma,
só, bors, petrezselyem,
zsír,
4 tojásból omlett

Gombás omlett elkészítése

A jól megtisztított és megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk.

Egy serpenyőben zsírt hevítünk, ebben a hagymát félig megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sót, borsot és a finomra vágott zöldpetrezselymet.

Teljes lángon, állandóan keverve, zsírjára lepirítjuk.

Ezzel a pirított gombával töltjük meg a külön elkészített tojáslepényt úgy, hogy amikor a tojás sűrűsödni kezd a palacsintasütőben, a gombatölteléket a közepére tesszük, majd sütővillával a tojáslepény egyik oldalát ráhajtjuk a másikra.

Az alját szép pirosra sütjük, és utána rögtön előlmelegített tálra borítjuk.

    Gombával töltött tojás     Gyors omlett