Gyors omlett - Omlett receptek, Tojásos ételek

Hozzávalók:
  • személyenként 1-2 tojás
  • lepényhez
  • ahány tojás, annyi evőkanál tej és annyi kávéskanál liszt
  • só és zsír a kisütéshez.

Gyors omlett készítése:

A tojássárgákat simára keverjük a liszttel, fölengedjük a tejjel, és könnyedén beleforgatjuk a keményre felvert habot.

Mint a palacsintát szokás, úgy sütjük palacsintasütőben, mind a két oldalát világosra, és mielőtt kivennénk, még a serpenyőben töltsük meg az előre elkészített töltelékkel.

Kettéhajtva, a tetejét sajttal szórva azonnal tálaljuk.

Tölteléke lehet többek között reszelt sajt vagy tejföllel elkevert darált sonka.

    Ham and eggs     Kaszinótojás     Koppenhágai omlett     Különleges omlett     Májas töltött tojás     Meleg töltött tojás sajttal     Mexikói tojáslepény