Gombával töltött tojás

GOMBÁVAL TÖLTÖTT TOJÁS, Hozzávalók:

8 tojás,
30 dkg sampinyon gomba,
tej;
besamelhez: 1 dkg vaj, 1 dkg liszt, 1 dl tej;
tetejére: 2 kanál liszt, 1 dl tejföl.

A gombával töltött tojás készítése:

A kemény tojásokat hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kikaparjuk, szitán áttörjük.
Elkészítjük a besamelt, összekeverjük a tojássárgákkal, a párolt gomba felével és annyi tejjel, hogy könnyű, puha töltelék legyen.

A kettévágott tojásokat púpozottan megtöltjük, tűzálló tálra helyezzük.
A megmaradt gombát a liszttel meghintve egy kissé megpirítjuk, vízzel s tejföllel föleresztve, ízesítve felforraljuk, leöntjük vele a töltött tojásokat, és a sütőben átmelegítjük.

    Gyors omlett     Ham and eggs     Kaszinótojás     Koppenhágai omlett     Különleges omlett     Májas töltött tojás     Meleg töltött tojás sajttal


   Gombával töltött zsemle    Hátszínszeletek gombás mártásban    Jászsági gombás pecsenye    Májas töltött zsemle    Svéd gombakrém    Szerb rizses gomba    Tejfölös gombamártás