Gombás csirke
- 2019-02-19 Csirkés ételek, Gombás receptek
Gombás csirke hozzávalók:
1 kg-os csirke,
20 dkg gomba,
15
dkg füstölt szalonna,
2 dl tej,
1
dl tejföl,
petrezselyem, zsír, só, bors,
liszt.
Gombás csirke elkészítése :
A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk,
és beletesszük a karikára vágott gombát, valamint a feldarabolt csirkét.
Megsózzuk,
megborsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
Vizet nem kell önteni alá, mert
a gomba levet ereszt, és az elegendő a csirke megpárolásához.
Ha megpuhult,
zsírjára sütjük, a húst egy tűzálló tálra szedjük, a megmaradt zsírba egy kiskanál
lisztet keverünk, majd a tejjel felengedjük, felfőzzük, ráöntjük a csirkére.
Tálalás
előtt tesszük rá a tejfölt, és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.