Gombás csirke

Gombás csirke hozzávalók:
1 kg-os csirke,
20 dkg gomba,
15 dkg füstölt szalonna,
2 dl tej,
1 dl tejföl,
petrezselyem, zsír, só, bors,
liszt.

Gombás csirke elkészítése :
A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk, és beletesszük a karikára vágott gombát, valamint a feldarabolt csirkét.
Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
Vizet nem kell önteni alá, mert a gomba levet ereszt, és az elegendő a csirke megpárolásához.
Ha megpuhult, zsírjára sütjük, a húst egy tűzálló tálra szedjük, a megmaradt zsírba egy kiskanál lisztet keverünk, majd a tejjel felengedjük, felfőzzük, ráöntjük a csirkére.
Tálalás előtt tesszük rá a tejfölt, és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.

   Gombás galuska    Gombás gyöngytyúk