Grillázskrémes szelet
- Frissítve: 2025-07-03
 
Grillázskrémes 
szelet, Hozzávalók:
        
 2 tojássárgája, 
 20 dkg cukor, 
 10 dkg vaj, 
 10 dkg darált dió,
 vanília,
 citromhéj, 
 2 ostyalap.
 Grillázskrémes szelet elkészítése:
 A tojássárgákat a vajjal 
és 10 dkg cukorral addig főzzük, míg olyan sűrű lesz, hogy a lábas aljától kezd 
elválni. Langyosra hűtjük, majd vaníliával és citrommal ízesítjük. Ezalatt 10 
dkg cukrot megpirítunk világossárgára, hozzáadjuk a darált diót, és még forrón 
hozzáadjuk a krémhez, jól elkeverjük, hogy csomók ne legyenek benne. Még melegen 
két ostyalap közé kenjük, gyengén lenyomjuk. 
 Ha kihűlt, azonnal vágható. 
Grillázskrémes szelet
