Grillázskrémes szelet

  • Frissítve: 2023-09-02  

Lekváros ételek

Grillázskrémes szelet, Hozzávalók:
2 tojássárgája,
20 dkg cukor,
10 dkg vaj,
10 dkg darált dió,
vanília,
citromhéj,
2 ostyalap.
Grillázskrémes szelet elkészítése:
A tojássárgákat a vajjal és 10 dkg cukorral addig főzzük, míg olyan sűrű lesz, hogy a lábas aljától kezd elválni. Langyosra hűtjük, majd vaníliával és citrommal ízesítjük. Ezalatt 10 dkg cukrot megpirítunk világossárgára, hozzáadjuk a darált diót, és még forrón hozzáadjuk a krémhez, jól elkeverjük, hogy csomók ne legyenek benne. Még melegen két ostyalap közé kenjük, gyengén lenyomjuk.
Ha kihűlt, azonnal vágható.

Grillázskrémes szelet