Kétszersült krémmel

  • 2018-11-27

Sütemények,    Édességek sütés nélkül   Lekváros ételek   Torta receptek   

Kétszersült krémmel, Hozzávalók:
2 csomag kétszersült,
2 dl tej,
1 dl rum,
5 dkg mazsola,
6 dkg dió;
krém:
3 tojás,
15 dkg porcukor,
3 dkg liszt,
1 dl tej,
vanília.
Kétszersült krémmel elkészítése:
A kétszersültet cukros tejbe mártjuk, csak annyira, hogy mindenhol érje a tej (nem áztatjuk!). Lapos edénybe kirakva, kockákra vágjuk. Mély tálba rakjuk, soronként. Minden sorra rumba áztatott mazsolát, darabosra vágott diót szórunk, és egy réteget öntünk a következő krémből.
Krém:
A tojássárgákat 10 dkg porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük. A tejet vaníliával felfőzzük, ezzel eresztjük fel (folytonos keverés mellett) a tojássárgáját, és néhány percig együtt főzzük.
A tojásfehérjét 5 dkg porcukorral felverjük és belekeverjük. Ebből a krémből öntünk a megszórt tésztasorokra, a maradékot a tetejére öntjük.

Kétszersült krémmel