Almakrém pite recept

>>> Almás ételek

Hozzávalók:piskóta tészta:
3 tojás,
10 dkg liszt,
10 dkg cukor,
egy fél citrom leve;
omlós tészta:
35 dkg liszt,
20 dkg vaj,
3 tojássárga,
7 dkg cukor,
só,
rum,
tejföl,
szódabikarbóna;
töltelék:
1,5 kg alma,
15 dkg cukor,
3 tojásfehérje.
Almakrém pite elkészítése:
Elkészítjük a piskótatésztát és megsütjük.
Az almából a cukorral sűrű pürét készítünk, és ha kihűlt, 3 tojásfehérjéből vert kemény habot adunk hozzá.
Omlós tésztát gyúrunk a hozzávalókból. Az omlós tészta felét zsírozott tepsiben kisütjük, morzsát hintünk rá, majd a piskóta felét vékony szeletekre vágva; rárakjuk az almapüré egy részét. Ismét egy réteg piskóta és almapüré következik.
A vajas tészta megmaradt felét vékonyra nyújtjuk, a tésztát befedjük vele, megkenjük tojással, és hámozott mandulával meghintve tesszük kis lángra a sütőbe és megsütjük.