hu Bélszín receptek
Ugrás a tartalomra

Wiandt Kertészet tuja.hu

Menu

Bélszín receptek - Bélszínszelet


Updated: 2017-02-21 Wiandt Gábor | Google+ | Twitter | Facebook

Andalúziai bélszín szeletek

Andalúziai bélszín szeletek készítése :

A bélszínszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, és forró olajban hirtelen megsütjük.
A sonkaszeleteket szintén hirtelen sütjük, mindegyikre egy bélszínszeletet helyezünk, és leöntjük portugál mártással.
Portugál mártás: a reszelt hagymát a vajban üvegesre pároljuk, erre tesszük a paradicsompürét, petrezselymet, cayenni borsot. Töltött paradicsomot, töltött padlizsánt, apró sült hagymát és kolbászkarikákat adjunk körítésnek.

Angol bélszín

1 kg tisztított bélszín,
3 dkg só,
3 dkg bors,
15 dkg zsír,
4 dkg mustár.
Angol bélszín készítése :
Az érett bélszín hártyáját lehúzzuk, a húst megsózzuk, törött borssal fűszerezzük, egy kis mustárral megkenjük.
Serpenyőben zsírt hevítünk, és a forró zsírban a bélszín minden oldalát szép pirosra sütjük.
Közben a sütőt 10 percig teljes...

Barceloniai bélszín szeletek

Barceloniai bélszín szeletek készítése :

A pirított zsemleszeleteket megkenjük sonkakrémmel, melyet úgy készítünk, hogy a sonkát megdaráljuk, elkeverjük tejföllel, sózzuk, borsozzuk.
A bélszínszeleteket egy....

Bécsi bélszín

Hozzávalók: 75 dkg vesepecsenye,
só, bors,
2 evőkanál vaj vagy margarin,
1 hagyma,
1 karotta,
1 póréhagyma,
egy fél zeller kockára vágva,
1 kanál paradicsom püré,
2,5 dl tejföl

Bélszín szeletek bordeaux-i módra

vesepecsenye pirított zsemle, velő, vörös bor, vágott petrezselyem, só, bors, tojás, olaj, kanál hagyma, fehérbors, mokkáskanál paradicsompüré, tárkony, cayenni bors.
Bélszín szeletek bordeaux-i módra készítése:
A pirított zsemleszeletekre velős tojást terítünk, és a hirtelen sült bélszín szeletekkel beborítjuk...

Bélszín gombás zöldborsóval

bélszín gomba olaj só bors máj zöldborsó
Bélszín gombás zöldborsóval készítése : A gombát kockákra vágjuk, és sóval, törött borssal egy kevés vajban zsírjára pároljuk. Rátesszük a vékony csíkokra vagy kockára vagdalt májat..

Bélszín szalonnával, sárgarépával tűzdelve

Bélszín szalonnával, sárgarépával tűzdelve készítése :

A bélszínről minden faggyút, hártyát letisztítunk, megmossuk, a húsverővel jól kiverjük. A szalonnával megtűzdeljük. Közepén lyukat fúrva megtölthetjük...

Bélszín szelet francia módra

Bélszín szelet francia módra készítése :

A húsból négy egyforma szeletet vágunk, jó vékonyra kiverjük, megsózzuk, majd forró zsírban megsütjük. A gombát és a hagymát apróra...

Bélszínszeletek örmény módra

Hozzávalók: vesepecsenye pirított zsemle paradicsom gomba reszelt hagyma só fehérbors olaj vaj

Bélszín szeletek rossini módra

bélszín pirított zsemle gomba vaj reszelt hagyma só bors szerecsendió libamájkrém olaj.
Bélszín szeletek rossini módra készítése :
A zsemleszeleteket forrón megkenjük libamájkrémmel.
A bélszínszeleteket megsózzuk, borsozzuk, egy kicsit kiverjük, és forró olajban hirtelen megsütjük. Minden májjal megkent pirítósra teszünk egy szelet bélszínt.
A gombát apróra vágjuk...

Borsos bélszíntokány

Borsos bélszíntokány készítése : A húst jó vékony csíkokra szeleteljük.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd az olajban üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét,..

Francia töltött bélszín

bélszín darált sertéshús máj füstölt szalonna tojás olaj petrezselyem kakukkfű mustár bor.
Francia töltött bélszín készítése : A bélszínt letisztítjuk, majd hosszában bevágjuk kétszer úgy, hogy szépen kiterüljön. Egy kissé kiverjük, megsózzuk, meghintjük borssal, és megtöltjük....

Hajdúsági bélszín

Hozzávalók: bélszín hagyma füstölt szalonna gomba olaj pirospaprika köménymag paradicsom húsleves

Hawaii bélszín szeletek

Hawaii bélszín hozzávalók - bélszín ( vesepecsenye ),
sajt,
ananász,
paradicsom,
só,
bors,
olaj

Svéd vesepecsenye

Svéd vesepecsenye készítése : A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, majd jól beleverjük a húsba. Forró margarinban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A pecsenyeléhez teszünk1/2 dl húslevest, 1 dl tejszínt, 1 kanál mustárt, felforraljuk, és a tálra helyezett hússzeletekre öntjük. A jól megmosott burgonyákat keresztben majdnem végig bevagdaljuk, sütőlemezen, margarinnal locsolgatva, szép pirosra sütjük. Ha pirulni kezdenek, enyhén megszórjuk őket zsemlemorzsával is. (Ha van, tehetünk a mártásba 1 kanál szóját is.)

Gombás vesepecsenye

Gombás vesepecsenye hozzávalók - bélszín, só, bors gomba, petrezselyem, vaj, 1 evőkanál liszt, tej, l olaj, sajt.
Gombás vesepecsenye készítése :
A gombát finomra szeleteljük, és egy kevés olajban megpirítjuk. Sűrű besamelmártást készítünk, belekeverjük a gombát.
A hússzeleteket ízlés szerint fűszerezzük, és hirtelen kisütjük.
A gombás mártást a szeletekre halmozzuk, letakarjuk 1-1 szelet sajttal, és forró sütőben átsütjük.