Bélszínszeletek bordeaux-i módra

Hozzávalók:
8 szelet vesepecsenye,
8 szelet pirított zsemle,
16 dkg velő,
2 dl vörös bor,
2 kanál vágott petrezselyem,
só, bors,
3 tojás,
1 dl olaj,
1 kanál hagyma,
fehérbors,
1 mokkáskanál paradicsompüré,
tárkony, cayenni bors.
Bélszínszeletek bordeaux-i módra készítése :
A pirított zsemleszeletekre velős tojást terítünk, és a hirtelen sült bélszínszeletekkel beborítjuk.

Vörösbormártással leöntjük, tetejére velőkarikákat helyezünk, és megszórjuk petrezselyemmel.

Vörösbormártás: apróra vágott vöröshagymát és egy késhegynyi fehérborsot a vörös borban felére befőzünk, teszünk hozzá egy késhegynyi Vegetát, egy kevés húslevest, apróra vágott tárkonyt, cayenni borsot.
Jól elkeverjük és átszűrjük.

Bélszín rossini módra
Bélszín francia módra
Borsos bélszíntokány
Francia töltött bélszín
Svéd vesepecsenye
Hawaii bélszín
Gombás vesepecsenye