Hajdúsági bélszín - Marhahúsos receptek

  • 2018-11-27

Hozzávalók:
1 kg bélszín,
30 dkg hagyma,
15 dkg füstölt szalonna,
20 dkg gomba,
1 dl olaj,
3 dkg pirospaprika,
2 g köménymag,
25 dkg paradicsom,
2 dl Húsleves.
Hajdúsági bélszín készítése :
A hagymát apróra vágjuk, és olajban megpirítjuk, őrölt köménymagot, pirospaprikát és feldarabolt paradicsomot adunk hozzá. Ha egy kicsit megpirult, rátesszük a bélszínt, és 2 dl húslevessel felöntve, sütőben, fedő alatt puhára pároljuk.
A szalonnát kockára vágjuk, megpirítjuk, és az ugyancsak kockákra vágott gombát rátesszük, zsírjára sütjük.
Ha a hús megpuhult, kivesszük, fölszeleteljük, és előmelegített tálra rakjuk.
A pecsenyelevet átszűrjük, hozzátesszük a szalonnás pirított gombát, és felforralva a húsra öntjük.
Vajas metéltet vagy burgonyát adunk hozzá.

Hajdúsági bélszín
Angol bélszín
Barceloniai bélszín szeletek
Bécsi bélszín
Bélszín szeletek bordeaux-i módra
Bélszín gombás zöldborsóval
Bélszín szalonnával tűzdelve
Bélszín örmény módra
Bélszín rossini módra
Bélszín francia módra
Borsos bélszíntokány
Francia töltött bélszín
Svéd vesepecsenye
Hawaii bélszín
Gombás vesepecsenye