Bélszín szalonnával, sárgarépával tűzdelve

  • Frissítve: 2019-09-14  

Marhahúsos ételek , Bélszín receptek

BÉLSZÍN SZALONNÁVAL, SÁRGARÉPÁVAL TŰZDELVE, Hozzávalók:
személyenként 12-15 dkg bélszín,
szalonna a tűzdeléshez és sárgarépa, só, bors.
Bélszín szalonnával, sárgarépával tűzdelve készítése :
A bélszínről minden faggyút, hártyát letisztítunk, megmossuk, a húsverővel jól kiverjük.
A szalonnával megtűzdeljük.
Közepén lyukat fúrva megtölthetjük egy hosszú, egyenes répával, vagy metéltre vágjuk a répát, és megtűzdeljük úgy, mint a szalonnával.
Megsózzuk, egy kissé borsozzuk.
Néhány percig a tepsiben állni hagyjuk, azután zsírt forrósítunk és leöntjük vele. Előmelegített sütőbe tesszük, 25-30 percig sütjük.
A húst két kanál közé fogva forgatjuk, hogy minden oldala megsüljön.

Bélszín rossini módra
Bélszín francia módra
Borsos bélszíntokány
Francia töltött bélszín
Svéd vesepecsenye
Hawaii bélszín
Gombás vesepecsenye