Marhafelsál Felsál - Felsálból készült étel receptek

Felsál receptek

Bátaszéki felsál

Bátaszéki felsál készítése : A felsált úgy szeleteljük, hogy az első szeletet nem vágjuk végig, hanem a másodikat, így kiterítve szép nagy hússzeletet nyerünk. Téglalap formára faragjuk, a leeső részeket megdaráljuk. ...

Csavart hús felsálból

Felsál rolád

Felsálrolád készítése : A szeletekre vágott marhafelsál és a fölszeletelt sertéscombot megmosva jól kiverjük, megsózzuk. A szeleteket egymásra fektetjük, minden felsálszeletre egy combszeletet helyezünk. ...

Felvidéki csavart felsál recept

Hozzávalók: marhafelsál, kétszer darált marhahús, tejföl, füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyem, só, bors, 3 szem borókabogyó, olaj, vörös bor.

Göngyölt felsál

Göngyölt felsál készítése : A hússzeleteket óvatosan kiverjük vékonyra, hogy minél nagyobb szelet húst nyerjünk. (Vigyázzunk, hogy el ne szakadjon.) Ezután a szeleteket megsózzuk, borsozzuk, meghintjük a fűszernövényekkel, megkenjük vékonyan mustárral, és elosztjuk rajtuk a sonkát majd a vékony sajtszeleteket. ...

Göngyölt fűszeres felsál

Göngyölt fűszeres marhafelsál készítése : Először a fenti anyagokból a tölteléket készítsük el. Miután jól összedolgoztuk, rákenjük a hússzeletekre. A megtöltött hústekercsek minden oldalát forró olajban hirtelen megsütjük. A földarabolt zöldségeket, a hagymát tepsibe tesszük, egy kicsit megpirítjuk egy kevés olajban, majd rátesszük a hústekercseket. ...

Göngyölt marhahús zöldfűszerekkel

Hozzávalók: 4 szelet kicsontozott rostélyos vagy felsál, 1 db hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 12 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor zöld kapor, 1 csokor snidling, só, bors, kakukkfű

Görög felsál

Hozzávalók: felsál (vagy fartő) darálva, rizs, vöröshagyma, tojás, só, törött bors, 2 evőkanál olaj, 1 kiskanál paprikakrém, 3 evőkanál paradicsompüré, rozmaring, egy csipet cukor, gomba

Hajdúsági töltött felsál

Hajdúsági töltött marhafelsál készítése : A felsálszeleteket jól ellapítjuk, kiverjük. Megsózzuk, borsozzuk, megkenjük kevés paprikakrémmel (vigyázzunk mert sós!). A mustárt elkeverjük egy kevés tárkonyecettel, és a húst jól bevonjuk vele. ...

Marhafelsál makarónival lerakva

Marhafelsál makarónival lerakva készítése : A húst egy kevés ideig vízben főzzük, kivesszük, és kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A húslében megfőzzük a makarónit puhára, leszűrjük, majd vajjal kikent tűzálló tálba egy vékony réteget terítünk belőle. ...

Marhafelsál tojással töltve

Marhafelsál tojással töltve készítése : A húsból négy nagy szeletet vágunk, jól kiverjük, besózzuk. A szalonnát négy hosszú szeletre vágjuk, bevagdossuk, és minden hússzeletre teszünk egy szelet szalonnát és két kemény tojást. ...

Párolt gömbölyű felsál

Párolt gömbölyű felsál készítése : A húst egyben besózzuk, és forró olajban megforgatjuk. Zsírjában üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Teszünk hozzá 3-4 evőkanál ecetet (lehetőleg borecetet), 1-2 babérlevelet, 10-12 szem borsot, és annyi vizet, amennyi a húst félig ellepi. ...

Vadász felsál

Hozzávalók: marhafelsál, füstölt szalonna, 2 tejbe áztatott zsemle, kapribogyó, gomba, 3 tojás, só, bors, szerecsendió, petrezselyem

Vallon göngyölt felsál

Vallon göngyölt felsál készítése : A zöldségeket a hagymával együtt megreszeljük, hozzáadjuk a finomra vágott füstölt szalonnát és sót. A hússzeleteket kiverjük, és minden szeletet megkenünk ezzel a zöldséges keverékkel. ...