Felsál
Menu

Updated: 2017-09-17 tuja.hu

Marhafelsál - Felsál receptek

Marhafelsál Felsál - Felsálból készült étel receptek

Felsál receptek

Bátaszéki felsál

Bátaszéki felsál készítése : A felsált úgy szeleteljük, hogy az első szeletet nem vágjuk végig, hanem a másodikat, így kiterítve szép nagy hússzeletet nyerünk. Téglalap formára faragjuk, a leeső részeket megdaráljuk. Egy kevés olajban megpirítunk egy kiskanál reszelt hagymát, megborsozzuk, majd teszünk rá kb. 10 dkg karikára vágott hagymát. Levesszük a lángról, belekeverjük a darált húst, egy nyers tojást és a nagyon apróra vágott füstölt szalonnát. ...

Felsál rolád

Felsálrolád készítése : A szeletekre vágott marhafelsál és a fölszeletelt sertéscombot megmosva jól kiverjük, megsózzuk. A szeleteket egymásra fektetjük, minden felsálszeletre egy combszeletet helyezünk. A kettős szeleteket felsodorjuk, és vékony zsineggel átkötjük, jó szorosan. A zsírba egy kis fej apróra vágott vöröshagymát és egy citrom levét tesszük ...

Felvidéki csavart felsál recept

Hozzávalók: marhafelsál, kétszer darált marhahús, tejföl, füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyem, só, bors, 3 szem borókabogyó, olaj, vörös bor.

Göngyölt felsál

Göngyölt felsál készítése : A hússzeleteket óvatosan kiverjük vékonyra, hogy minél nagyobb szelet húst nyerjünk. (Vigyázzunk, hogy el ne szakadjon.) Ezután a szeleteket megsózzuk, borsozzuk, meghintjük a fűszernövényekkel, megkenjük vékonyan mustárral, és elosztjuk rajtuk a sonkát majd a vékony sajtszeleteket. Megkenjük paprikakrémmel, és felcsavarjuk oly módon, hogy széleit közben behajtjuk. Megtűzzük hústűkkel (vagy átkötjük vékony zsineggel), hogy szét ne nyíljanak. Ezután 1-2 kanál olajban a tekercsek ...

Göngyölt fűszeres felsál

Göngyölt fűszeres marhafelsál készítése : Először a fenti anyagokból a tölteléket készítsük el. Miután jól összedolgoztuk, rákenjük a hússzeletekre. A megtöltött hústekercsek minden oldalát forró olajban hirtelen megsütjük. A földarabolt zöldségeket, a hagymát tepsibe tesszük, egy kicsit megpirítjuk egy kevés olajban, majd rátesszük a hústekercseket. Megszórjuk törött borssal, mellédobjuk a fokhagymát, fűszereket, fölengedjük egy kevés húslével, és a sütőben lassan pároljuk ...

Görög felsál

Hozzávalók: felsál (vagy fartő) darálva, rizs, vöröshagyma, tojás, só, törött bors, 2 evőkanál olaj, 1 kiskanál paprikakrém, 3 evőkanál paradicsompüré, rozmaring, egy csipet cukor, gomba

Hajdúsági töltött felsál

Hajdúsági töltött marhafelsál készítése : A felsálszeleteket jól ellapítjuk, kiverjük. Megsózzuk, borsozzuk, megkenjük kevés paprikakrémmel (vigyázzunk mert sós!). A mustárt elkeverjük egy kevés tárkonyecettel, és a húst jól bevonjuk vele. Hosszában ráfektetünk egy hússzelet hosszúságú felvágott lángolt kolbászt, majd a húst felgöngyöljük és hústűvel megtűzzük. A hagymát kevés olajban, finomra vágva megpároljuk, megpirítjuk rajta a hústekercseket, majd kevés vízzel és borral, puhára pároljuk. Zsírjára sütjük ...

Marhafelsál makarónival lerakva

Marhafelsál makarónival lerakva készítése : A húst egy kevés ideig vízben főzzük, kivesszük, és kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A húslében megfőzzük a makarónit puhára, leszűrjük, majd vajjal kikent tűzálló tálba egy vékony réteget terítünk belőle. Meghintjük reszelt sajttal, kis vajdarabkákat teszünk rá, majd egy sor húsmetéltet. Sózzuk, borsozzuk, és meghintjük az egészen apróra vágott gombával ...

Marhafelsál tojással töltve

Marhafelsál tojással töltve készítése : A húsból négy nagy szeletet vágunk, jól kiverjük, besózzuk. A szalonnát négy hosszú szeletre vágjuk, bevagdossuk, és minden hússzeletre teszünk egy szelet szalonnát és két kemény tojást. A hússzeleteket összetekerjük, megtűzzük vagy megkötözzük, és forró zsírban minden oldalukat átsütjük. Hozzáadjuk a reszelt hagymát ...

Párolt gömbölyű felsál

Párolt gömbölyű felsál készítése : A húst egyben besózzuk, és forró olajban megforgatjuk. Zsírjában üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Teszünk hozzá 3-4 evőkanál ecetet (lehetőleg borecetet), 1-2 babérlevelet, 10-12 szem borsot, és annyi vizet, amennyi a húst félig ellepi. Fedő alatt puhára pároljuk, párolgó levét apránként pótoljuk. Ha megpuhult, zsírjára sütjük, a húst egy kicsit lepirítjuk, a lébe teszünk egy csipet porcukrot, meghintjük egy kevés liszttel ...

Vadász felsál

Hozzávalók: marhafelsál, füstölt szalonna, 2 tejbe áztatott zsemle, kapribogyó, gomba, 3 tojás, só, bors, szerecsendió, petrezselyem

Vallon göngyölt felsál

Vallon göngyölt felsál készítése : A zöldségeket a hagymával együtt megreszeljük, hozzáadjuk a finomra vágott füstölt szalonnát és sót. A hússzeleteket kiverjük, és minden szeletet megkenünk ezzel a zöldséges keverékkel. Majd egy kemény tojást teszünk a közepére, és így göngyöljük össze a húst. Cérnával vagy hústűvel rögzítjük a tekercseket, majd egy kevés zsírban, egy kis reszelt hagymával és egy kevés vízzel ...

Receptek