Göngyölt felsál - Marhahúsos ételek

GÖNGYÖLT FELSÁL, Hozzávalók:

1 kg felsál (vásárlásnál 2 szeletben kérjük),
10 dkg sonka,
10 dkg trappista sajt,
paradicsompüré,
1 kanál mustár,
1 kanál paprikakrém,
só, bors, majoranna, kakukkfű,
1 dl olaj,
1 dkg bors, só.

Göngyölt felsál készítése :

A hússzeleteket óvatosan kiverjük vékonyra, hogy minél nagyobb szelet húst nyerjünk.

(Vigyázzunk, hogy el ne szakadjon.) Ezután a szeleteket megsózzuk, borsozzuk, meghintjük a fűszernövényekkel, megkenjük vékonyan mustárral, és elosztjuk rajtuk a sonkát majd a vékony sajtszeleteket.

Megkenjük paprikakrémmel, és felcsavarjuk oly módon, hogy széleit közben behajtjuk.

Megtűzzük hústűkkel (vagy átkötjük vékony zsineggel), hogy szét ne nyíljanak.

Ezután 1-2 kanál olajban a tekercsek minden oldalát hirtelen megsütjük.

A tekercseket kivesszük a serpenyőből, a pecsenyelevet lábosba öntjük, teszünk bele 1 kanál paradicsompürét, 1 dl bort és felforraljuk.

Visszahelyezzük a tekercseket, és puhára pároljuk.

Ujjnyi vastag, ferde szeletekre vágjuk, tálra helyezzük, leöntjük a mártással, meghintjük reszelt sajttal, és rizzsel tálaljuk.

Göngyölt fűszeres felsál