Göngyölt fűszeres felsál - Marhahúsos ételek

  • 2019-11-26

GÖNGYÖLT FŰSZERES FELSÁL, Hozzávalók:

1 kg felsál,
20 dkg leveszöldség,
1 vöröshagyma,
1 dl tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél, egy csipet kakukkfű,
2 dl bor,
3 szem szegfűbors, néhány szem feketebors,
egy fél citrom héja,
1 dl olaj;
töltelékhez:
20 dkg darált sertéshús,
15 dkg darált marhahús,
1 tejbe áztatott zsemle,
só, bors, gyömbér, majoranna, vörös-
hagyma, petrezselyem, kapribogyó,
2 összevagdalt főtt tojás,
2 nyers tojás,
1 dl tejföl.

Göngyölt fűszeres felsál készítése :

Először a fenti anyagokból a tölteléket készítsük el.
Miután jól összedolgoztuk, rákenjük a hússzeletekre.

A megtöltött hústekercsek minden oldalát forró olajban hirtelen megsütjük.

A földarabolt zöldségeket, a hagymát tepsibe tesszük, egy kicsit megpirítjuk egy kevés olajban, majd rátesszük a hústekercseket.

Megszórjuk törött borssal, mellédobjuk a fokhagymát, fűszereket, fölengedjük egy kevés húslével, és a sütőben lassan pároljuk.

Egy óra múlva kivesszük a tekercseket, a zöldséget megszórjuk egy kanál liszttel, teszünk bele még egy kevés húslevet, mustárt, néhány szem kapribogyót, 2 dl bort, egy kevés cukrot és citromlevet.

Felforraljuk, majd átpasszírozzuk, ráöntjük a hústekercsekre, és fedő alatt készre pároljuk.

Párolt rizst, makarónit vagy burgonyát adjunk hozzá körítésnek.

Göngyölt felsál
Göngyölt hús zöldfűszerekkel
Göngyölt rostélyos
Göngyölt sertéslapocka paprikás mártással>