Göngyölt rostélyos - Marhahúsos receptek

Göngyölt rostélyos I., Hozzávalók:

1 kg rostélyosszelet,
40 dkg darált sertéshús,
1 tojás,
1 zsemle,
2 dl tejföl,
só,
törött bors,
1 fej hagyma,
15 dkg zsír,
2,5 dkg liszt.

Göngyölt rostélyos I. készítése :

A húst két szeletbe levágva szerezzük be.

Mosás után óvatosan kiveregetjük, hogy el ne szakadjon.

A sertéshúsból a hagymával paprika nélküli pörköltet készítünk. Megdaráljuk, összekeverjük a tojással, az áztatott, kicsavart zsemlével, sóval, borssal, 1-2 kanál tejföllel.

A kiveregetett szeleteket megkenjük ezzel a keverékkel, felcsavarjuk, és szorosan összekötözzük.

Lisztben megforgatva forró zsírban minden oldalát pirosra sütjük, majd egy-egy kevés forró víz aláöntögetésével puhára pároljuk.

Tálaláskor a zsineget eltávolítjuk róla, a húst rézsútos szeletekre vágjuk.

A levében egy kis paradicsompürét megpirítunk, egy kis forró vízzel felöntjük, átforraljuk, és tejföllel elkeverve a pecsenyére öntjük.

Göngyölt felsál