Göngyölt sertéslapocka paprikás mártással
- 2023-09-03 Sertés ételek Karajból készült ételek
GÖNGYÖLT SERTÉSLAPOCKA PAPRIKÁS MÁRTÁSSALHozzávalók:
60 dkg lapocka,
30 dkg
darált hús,
6 dkg rizs,
só, bors,
pirospaprika,
hagyma,
zsír,
3 dl tejföl,
1 kanál liszt.
Göngyölt sertéslapocka paprikás
mártással készítése :
A sertéslapocka-szeleteket jól kiverjük, széleit
egyenesre vágjuk.
A levágott széleket és a 30 dkg sertéshúst megdaráljuk.
Belekeverjük a félig megpárolt rizst. Sóval, törött borssal fűszerezzük, belekeverünk
egy kevés reszelt hagymát, egy evőkanál zsírt.
Ezzel a masszával megtöltjük
a lapockaszeleteket, felsodorjuk, és (külön-külön) cérnával összekötjük, majd
forró zsírban egy kissé átsütjük minden oldalukat.
Ezután a tekercseket kivesszük,
a zsírban finomra vágott hagymát pirítunk; meghintjük pirospaprikával, és visszarakjuk
bele a hústekercseket.
Két dl vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor a hús puha, zsírig lesütjük, meghintjük egy kanál liszttel.
Föleresztjük
egy kis csontlével és 3 dl tejföllel, majd felforraljuk. A tekercseket ismét kiszedjük,
2 ujjnyi széles karikákra vágjuk, majd visszahelyezzük a mártásba.
Galuskával,
párolt rizzsel vagy spagettivel tálaljuk.