Göngyölt sertéslapocka paprikás mártással

GÖNGYÖLT SERTÉSLAPOCKA PAPRIKÁS MÁRTÁSSALHozzávalók:

60 dkg lapocka,
30 dkg darált hús,
6 dkg rizs,
só, bors,
pirospaprika,
hagyma,
zsír,
3 dl tejföl,
1 kanál liszt.
Göngyölt sertéslapocka paprikás mártással készítése :
A sertéslapocka-szeleteket jól kiverjük, széleit egyenesre vágjuk.
A levágott széleket és a 30 dkg sertéshúst megdaráljuk.
Belekeverjük a félig megpárolt rizst. Sóval, törött borssal fűszerezzük, belekeverünk egy kevés reszelt hagymát, egy evőkanál zsírt.
Ezzel a masszával megtöltjük a lapockaszeleteket, felsodorjuk, és (külön-külön) cérnával összekötjük, majd forró zsírban egy kissé átsütjük minden oldalukat.
Ezután a tekercseket kivesszük, a zsírban finomra vágott hagymát pirítunk; meghintjük pirospaprikával, és visszarakjuk bele a hústekercseket.
Két dl vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor a hús puha, zsírig lesütjük, meghintjük egy kanál liszttel.
Föleresztjük egy kis csontlével és 3 dl tejföllel, majd felforraljuk. A tekercseket ismét kiszedjük, 2 ujjnyi széles karikákra vágjuk, majd visszahelyezzük a mártásba.
Galuskával, párolt rizzsel vagy spagettivel tálaljuk.

Göngyölt spárga
Göngyölt szűzpecsenye