Göngyölt spárga

Göngyölt spárga Hozzávalók

  • 1 kg spárga
  • 25 dkg gépsonka
  • 10 dkg vaj
  • 1 kanál liszt
  • 5 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl, só.

Göngyölt spárga elkészítése

A spárgákat megtisztítjuk, megmossuk, és 4 szálanként kötegbe kötjük.
Sós vízben (egy csipet cukrot és egy diónyi vajat is tegyünk a vízbe) kb. 15-20 percig főzzük.

Szitán lecsurgatjuk, a cérnát lebontjuk róla, és négy szálat összefogva gépsonkaszeletekbe göngyöljük.

Elkészítjük a sajtmártást:

5 dkg vajat megolvasztunk, rászórunk egy kanál lisztet, egy keveset pirítjuk, majd felöntjük 5 dl tejjel.

Elkeverünk benne 5 dkg reszelt sajtot, és levesszük a tűzről.
Ha kezd már hűlni, belekeverjük a tejfölt, meg 5 dkg reszelt sajtot.

Kivajazott, lapos, előmelegített tűzálló tálra rakjuk a gépsonkaszeletekbe göngyölt spárgát (egymás mellé), és a mártással leöntjük. A sütőben jól átmelegítjük.