Göngyölt hús zöldfűszerekkel - Marhahúsos receptek

  • 2018-11-27

Marhahúsos ételek , Kapros ételek

GÖNGYÖLT HÚS ZÖLDFŰSZEREKKEL, Hozzávalók:
4 szelet kicsontozott rostélyos vagy felsál,
1 db hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
12 dkg füstölt szalonna,
1 csokor petrezselyem,
1 csokor zöld kapor,
1 csokor snidling,
só, bors, kakukkfű,
1 kanál liszt,
1 doboz paradicsompüré,
1 dl olaj,
1 evőkanál Piros Arany,
gyömbér.
Göngyölt hús zöldfűszerekkel készítése :
A rostélyos vagy felsál szeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk.
Megkenjük Piros Arannyal, fektetünk rá hajszálvékony szalonnaszeleteket, gazdagon meghintjük kaporral, petrezselyemmel, meghintjük snidlinggel, valamint kakukkfűvel.
Felcsavarjuk a szeleteket, hústűvel megtűzzük, és kevés olajon hirtelen, minden oldalát megsütjük.
Fölengedjük vízzel, egy doboz paradicsompürével, teszünk hozzá 2-3 gerezd fokhagymát, kevés reszelt gyömbért, és fedő alatt puhára pároljuk.
Csak annyi vizet öntögessünk hozzá, hogy mire megpuhul sűrű mártása legyen.
Megszórhatjuk 1 kiskanál liszttel is.
Vagdalt palacsintát vagy makarónit adjunk körítésnek.

Göngyölt felsál
Göngyölt fűszeres felsál
Göngyölt hús zöldfűszerekkel
Göngyölt rostélyos
Göngyölt sertéslapocka paprikás mártással
Göngyölt spárga
Göngyölt szűzpecsenye