Görög felsál - Marhahús receptek

  • 2019-11-26

Görög felsál, Hozzávalók:

70 dkg felsál (vagy fartő) darálva,
5 dkg rizs,
1 fej vöröshagyma,
1 tojás,
só,
törött bors,
2 evőkanál olaj,
1 kiskanál paprikakrém,
3 evőkanál paradicsompüré,
rozmaring,
egy csipet cukor,
10 dkg gomba.

Görög felsál készítése :

A darált marhahúst jól összekeverjük a félig főtt rizzsel, a reszelt vöröshagymával, a tojással, sóval, borssal, paprikakrémmel, majd pogácsákat formálunk belőle, és forró olajban mindkét felüket megsütjük.

Előmelegített tűzálló tálra rakjuk.

Közben egy evőkanál reszelt vöröshagymát olajban üvegesre párolunk, rátesszük az apróra vágott gombát, pároljuk, majd zsírjára sütjük.

Teszünk rá 3 kanál paradicsompürét, 1 dl vizet, sót, törött borsot, rozmaringot és egy csipet cukrot. Felforraljuk, és a tálra rakott húspogácsákra öntjük.

Görög beefsteak
Görög csirke
Görög sertésragu