Sertés receptek - Görög sertésragu

Sertés receptek , Zöldbabos ételek, Uborkás ételek

GÖRÖG SERTÉSRAGU, Hozzávalók:
60 dkg sertéshús (lapocka),
1 dl olaj,
3 fej vöröshagyma,
2 db zöldpaprika,
3-4 paradicsom,
1 db savanyú uborka,
1 gerezd fokhagyma,
15 dkg gomba,
20 dkg zöldbab,
1 kávéskanál liszt,
1 csokor zöldpetrezselyem,
só, bors, pirospaprika,
citromlé.
Görög sertésragu készítése :
A hagymákat apróra vágjuk, s az olajon üvegesre pároljuk.
A húst ujjnyi széles csíkokra vágjuk és a hagymás zsíron átpirítjuk.
Teszünk rá két felszeletelt zöldpaprikát, 3-4 paradicsomot, 15 dkg tisztított, feldarabolt gombát, 20 dkg zöldbabot, sót, törött borsot, pirospaprikát, kevés vizet, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ha már puha, besűrítjük egy kiskanál liszttel, kevés citromlével, majd a tálon meghintjük petrezselyemmel.

Görög sült kolbász,
Görög töltött oldalas,
Hajdúsági sertésborda,
Hargitai sertésborda,
Indiai húsgombóc,
Káposztás karaj,

Görög beefsteak
Görög csirke
Görög felsál
Görög karfiol
Görög sült kolbász
Görög töltött oldalas

Fel az oldal tetejére