Görög sertésragu

Zöldbabos ételek, Uborkás ételek

GÖRÖG SERTÉSRAGU, Hozzávalók:

60 dkg sertéshús (lapocka),
1 dl olaj,
3 fej vöröshagyma,
2 db zöldpaprika,
3-4 paradicsom,
1 db savanyú uborka,
1 gerezd fokhagyma,
15 dkg gomba,
20 dkg zöldbab,
1 kávéskanál liszt,
1 csokor zöldpetrezselyem,
só, bors, pirospaprika,
citromlé.
Görög sertésragu készítése :
A hagymákat apróra vágjuk, s az olajon üvegesre pároljuk.
A húst ujjnyi széles csíkokra vágjuk és a hagymás zsíron átpirítjuk.
Teszünk rá két felszeletelt zöldpaprikát, 3-4 paradicsomot, 15 dkg tisztított, feldarabolt gombát, 20 dkg zöldbabot, sót, törött borsot, pirospaprikát, kevés vizet, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ha már puha, besűrítjük egy kiskanál liszttel, kevés citromlével, majd a tálon meghintjük petrezselyemmel.