Görög csirke

Görög csirke

GÖRÖG CSIRKE, Hozzávalók:

2 csirke,
1 dl olaj,
5 dkg füstölt szalonna,
4 fiatal sárgarépa,
1 fej reszelt hagyma,
1 mokkáskanál törött bors,
15 dkg aszalt szilva,
15 dkg mazsola,
15 dkg rizs,
paprikamártás.

Görög csirke elkészítése

A megtisztított csirkét bedörzsöljük sóval, tűzálló tálba téve leöntjük forró olajjal, beborítjuk hajszálvékony szalonnaszeletekkel, mellétesszük a sárgarépát, a reszelt hagymát, megszórjuk törött borssal, és a sütőben, időnként saját levével locsolgatva, megsütjük.
Megfőzünk 15-15 dkg rizst, mazsolát, aszalt szilvát.
Paprikamártással leöntjük a megsült csirkét, és körítjük a párolt rizzsel, mazsolával és aszalt szilvával.

Görög felsál
Görög karfiol

    Grúz csirke     Gyöngytyúk katalán módra     Gyöngytyúk pecsenye     Gyöngytyúk ropogós     Gyümölcsös csirkemáj     Hegyaljai mustos csirke     Hindu csirke