Görög karfiol - Saláták Saláta receptek
- Frissítve: 2019-09-14
Saláták, Kapros ételek
Görög karfiol, Hozzávalók:
80 dkg tisztított karfiol,
1 citrom leve és egy kevés héja,
só, bors, babérlevél,
kakukkfű,
petrezselyem,
kapor,
zellerzöldje,
metélőhagyma,
1 dl olaj,
tárkonyecet.
Görög karfiol
készítése :
Az összes fűszert feltesszük kb. 3 dl vízben főni, hozzáadjuk
az olajat is. Ha már felére befőtt, beletesszük a karfiolt, és fedő alatt félig
puhára főzzük ebben a fűszeres lében. Saját levében hagyjuk lehűlni.
Tálra
szedjük, levével enyhén meglocsolva, olajjal megcsöpögtetve, petrezselyemmel és
metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Tárkonyecettel ízesítjük.
Görög
beefsteak
Görög csirke
Görög felsál
Görög
karfiol
Görög padlizsán
Görög
saláta
Görög sertésragu
Görög
sült kolbász
Görög
töltött oldalas