Gyöngytyúk katalán módra

Gyöngytyúk katalán módra, Hozzávalók:

1 gyöngytyúk,
10 dkg füstölt szalonna,
2 vöröshagyma,
3 paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl olaj,
2 dl fehér bor,
só, bors,
1 babérlevél.
Gyöngytyúk katalán módra elkészítése

Megfelelő nagyságú tűzálló tálat kibélelünk hajszálvékony szalonnaszeletekkel, majd erre karikára vágott vöröshagymát helyezünk.

A gyöngytyúkot feldaraboljuk, lehetőleg egy félórával előbb besózzuk, és a tálba rakjuk.

Teszünk bele 2 gerezd fokhagymát, 1 babérlevelet, öntünk rá 1 dl olajat és 2 dl fehér bort, majd befedjük karikára vágott friss paradicsommal.

Gondosan lefedjük, és kb. 1 óra hosszat mérsékelt tűzön pároljuk (sütőben).

A húst előmelegített tálra szedjük, a levét sűrűre forraljuk, átszűrve ráöntjük. <<< csirke receptek

Gyöngytyúk katalán módra