Gyöngytyúk pecsenye

  • 2019-11-27

Gyöngytyúk pecsenye, Hozzávalók:

1 gyöngytyúk,
20 dkg füstölt szalonna,
2 evőkanál olaj,
2 fej vöröshagyma,
1 sárgarépa,
1 fehérrépa,
1 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
zöldpetrezselyem,
kakukkfű,
2 szem borókabogyó,
rozmaring,
2 dl fehér bor,
5 dkg paradicsompüré.

Gyöngytyúkpecsenye elkészítése :

Az olajban megpirítjuk a szalonna felét és az apróra vágott hagymát.

Hozzáadjuk a zöldségeket karikára vagdosva, valamint a fűszereket és a paradicsompürét.

Ha megpirult, fehér borral fölengedjük.

A feldarabolt gyöngytyúkot a szalonna másik felével megtűzdeljük, és forró olajban megforgatjuk. A mártásba téve puhára pároljuk.


Sült burgonyával tálaljuk.

<<< csirke receptek

    Gyöngytyúk ropogós     Gyümölcsös csirkemáj