Gyöngytyúk pecsenye

Gyöngytyúk pecsenye, Hozzávalók:

1 gyöngytyúk,
20 dkg füstölt szalonna,
2 evőkanál olaj,
2 fej vöröshagyma,
1 sárgarépa,
1 fehérrépa,
1 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
zöldpetrezselyem,
kakukkfű,
2 szem borókabogyó,
rozmaring,
2 dl fehér bor,
5 dkg paradicsompüré.
Gyöngytyúkpecsenye elkészítése :
Az olajban megpirítjuk a szalonna felét és az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a zöldségeket karikára vagdosva, valamint a fűszereket és a paradicsompürét.
Ha megpirult, fehér borral fölengedjük. A feldarabolt gyöngytyúkot a szalonna másik felével megtűzdeljük, és forró olajban megforgatjuk. A mártásba téve puhára pároljuk.
Sült burgonyával tálaljuk.

<<< csirke receptek

    Gyöngytyúk ropogós     Gyümölcsös csirkemáj     Hegyaljai mustos csirke     Hindu csirke     Illatos csirke     Indonéz csirke     Kacsa vidékiesen