Gyöngytyúk ropogós

GYÖNGYTYÚKROPOGÓS, Hozzávalók:

1 gyöngytyúk,
10 dkg gomba,
1 tojás,
füstölt szalonna,
1 evőkanál liszt,
1 dl bor,
só, törött bors,
zsemlemorzsa,
bor,
zsír.
Gyöngytyúkropogós elkészítése :
A gyöngytyúkot megtűzdeljük füstölt szalonnával, és egy kevés zsiradékban, egy kevés vízzel olyan puhára pároljuk, hogy a hús a csontról leváljék.
Ekkor a húst lefejtjük, megdaráljuk, és összedolgozzuk az apróra vágott, párolt gombával, egy nyers tojással.
A gyöngytyúk levét zsírjára sütjük, meghintjük egy evőkanál liszttel, felengedjük a borral, és sűrűre főzzük.
A vagdalékhoz adjuk, sóval, törött borssal ízesítjük, és vizes kézzel kroketteket formálunk belőle. (Ha túl lágy lenne a massza, zsemlemorzsával sűrítjük.)
A kroketteket zsemlemorzsába hempergetjük, és bő, forró zsiradékban ropogós-pirosra sütjük.
Lencse vagy burgonyapüré illik hozzá.

Gyöngytyúkropogós

    Gyümölcsös csirkemáj     Hegyaljai mustos csirke     Hindu csirke     Illatos csirke     Indonéz csirke     Kacsa vidékiesen     Kacsa vörösborban