Hindu csirke

HINDU CSIRKE, Hozzávalók:

8 db csirkecomb, vagy mell,
1 dl olaj,
só, bors, curry por,
1 dl fehér bor,
1 dl Húsleves,
1 csomag kókuszreszelék,
2 tojás,
5 dkg vaj,
őszibarackbefőtt,
alma,
1/2 dl rum.
Hindu csirke elkészítése :
A csirkedarabokat előkészítjük, megsózzuk, borsozzuk, és egy kevés curry porral bedörzsöljük.
Felvert tojásba forgatjuk, majd kókuszreszelékbe.
Forró olajban rózsaszínűre sütjük.
Öntünk rá fehér bort, egy kevés húslevest (apránként, ahogy levét elfőtte), és fedő alatt, takaréklángon puhára pároljuk.
Kb. 10 dkg kókuszreszeléket kevés vajon megpirítunk és a párolt csirkét meghintjük vele.
Egy kevés vajon almát párolunk, őszibarackot (befőttet), ananászdarabot, és ezt adjuk körítésnek.

Hindu csirke

    Illatos csirke     Indonéz csirke     Kacsa vidékiesen     Kacsa vörösborban     Kanadai szárnyas pecsenye     Káposztás töltött tyúk     Konyakos kacsasült