Receptek

Illatos csirke

ILLATOS CSIRKE, Hozzávalók:

1 csirke,
20 dkg füstölt sonka,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál tört bazsalikom,
2 dl tejföl,
5 dkg reszelt sajt,
1 dl olaj,
só, liszt, 1 dl bor.
Illatos csirke elkészítése :
A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és az olajban pirosra sütjük.
Tűzálló tálba sorban lerakjuk.
A zsiradékban megpirítjuk a reszelt vagy finomra vágott vöröshagymát, beleteszszük a paradicsompürét és a bazsalikomot, egy kevés vízzel és borral fölengedjük, a csirkére öntjük, és alufóliával letakarva puhára pároljuk.
Amikor megpuhult, a tejfölben elkeverjük a reszelt sajtot és az apróra vagdalt sonkát, a csirkére öntjük és átforrósítjuk (nem kell pirosra sütni).
Párolt rizzsel és salátával tálaljuk.

Illatos csirke

    Indonéz csirke     Kacsa vidékiesen     Kacsa vörösborban     Kanadai szárnyas pecsenye     Káposztás töltött tyúk     Konyakos kacsasült     Kukoricás csirkecomb