Illatos csirke

ILLATOS CSIRKE, Hozzávalók:
1 csirke,
20 dkg füstölt sonka,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál tört bazsalikom,
2 dl tejföl,
5 dkg reszelt sajt,
1 dl olaj,
só, liszt, 1 dl bor.
Illatos csirke elkészítése :
A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és az olajban pirosra sütjük.
Tűzálló tálba sorban lerakjuk.
A zsiradékban megpirítjuk a reszelt vagy finomra vágott vöröshagymát, beleteszszük a paradicsompürét és a bazsalikomot, egy kevés vízzel és borral fölengedjük, a csirkére öntjük, és alufóliával letakarva puhára pároljuk.
Amikor megpuhult, a tejfölben elkeverjük a reszelt sajtot és az apróra vagdalt sonkát, a csirkére öntjük és átforrósítjuk (nem kell pirosra sütni).
Párolt rizzsel és salátával tálaljuk.
illatos csirke, szárnyas ételek, csirke receptek, csirke, olívaolaj, olívabogyó, paradicsompüré

Illatos csirke