Hegyaljai mustos csirke

Hozzávalók:
1 kg csirke,
5 dkg Rama margarin,
1 dl must,
só, törött bors,
1 dl bor,
jaffa szörp,
30 dkg szőlő,
10 dkg dióbél,
1 csapott evőkanál liszt,
1 dkg vaj.

Hegyaljai mustos csirke elkészítése

A csirkét megtisztítjuk, kívül belül sóval és törött borssal bedörzsöljük.
Forró margarinban megforgatjuk, majd öntünk rá 1 dl bort, 1 dl mustot, s kevés víz hozzáadagolásával, fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor már kezd megpuhulni, keverünk hozzá 1 kanál jaffa szörpöt.
Párolás közben többször forgassuk, hogy az ízes mártást magába szívhassa.

Ha már puha, tűzálló tálra fektetjük, teszünk mellé 30-35 dkg leszemezett szőlőt, 10 dkg dióbelet, és sütőben szép pirosra sütjük.
Amikor tálaljuk, a csirkét kiemeljük, levét egy kanál liszttel és vajjal besűrítjük, és így adjuk asztalra.