Hajdúsági töltött felsál - Marhahús receptek

Hozzávalók:

1 kg felsál (kb. 8 szeletben),
30 dkg lángolt kolbász,
2 evőkanál mustár,
só,
törött bors,
tárkonyecet,
1 fej vöröshagyma,
1 dl olaj,
60 dkg burgonya,
paprikakrém,
1 dl bor.

Hajdúsági töltött felsál készítése :

A felsálszeleteket jól ellapítjuk, kiverjük. Megsózzuk, borsozzuk, megkenjük kevés paprikakrémmel (vigyázzunk mert sós!).

A mustárt elkeverjük egy kevés tárkonyecettel, és a húst jól bevonjuk vele.

Hosszában ráfektetünk egy hússzelet hosszúságú felvágott lángolt kolbászt, majd a húst felgöngyöljük és hústűvel megtűzzük.

A hagymát kevés olajban, finomra vágva megpároljuk, megpirítjuk rajta a hústekercseket, majd kevés vízzel és borral, puhára pároljuk.

Zsírjára sütjük.
A hasábra vágott burgonyát sós vízben félig megfőzzük, elkeverjük a pecsenyelével, és sütőben szép pirosra sütjük. Salátát adjunk hozzá.