Hajdúsági töltött felsál, Marhahúsos ételek

Menu

Hajdúsági töltött felsál - Marhahús receptek


Updated: 2017-09-17 tuja.hu

Marhahúsos ételek

Hajdúsági töltött felsál

Hozzávalók:
1 kg felsál (kb. 8 szeletben),
30 dkg lángolt kolbász,
2 evőkanál mustár,
só,
törött bors,
tárkonyecet,
1 fej vöröshagyma,
1 dl olaj,
60 dkg burgonya,
paprikakrém,
1 dl bor.
Hajdúsági töltött felsál készítése :
A felsálszeleteket jól ellapítjuk, kiverjük. Megsózzuk, borsozzuk, megkenjük kevés paprikakrémmel (vigyázzunk mert sós!).
A mustárt elkeverjük egy kevés tárkonyecettel, és a húst jól bevonjuk vele. Hosszában ráfektetünk egy hússzelet hosszúságú felvágott lángolt kolbászt, majd a húst felgöngyöljük és hústűvel megtűzzük.
A hagymát kevés olajban, finomra vágva megpároljuk, megpirítjuk rajta a hústekercseket, majd kevés vízzel és borral, puhára pároljuk. Zsírjára sütjük.
A hasábra vágott burgonyát sós vízben félig megfőzzük, elkeverjük a pecsenyelével, és sütőben szép pirosra sütjük. Salátát adjunk hozzá.
bélszínszeletek rossini módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Hajdúsági töltött felsál

Receptek