Felvidéki csavart felsál - Marhahúsos ételek

FELVIDÉKI CSAVART FELSÁL, Hozzávalók:

80 dkg felsál,
25 dkg kétszer darált marhahús,
2 dl tejföl,
10 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
petrezselyem,
só, bors,
3 szem borókabogyó,
1 dl olaj,
1 dl vörös bor.

Felvidéki csavart felsál készítése :

A felsál szeleteket óvatosan, jó vékonyra kiverjük, megsózzuk, borsozzuk.

A jól megdarált húshoz adunk 4-5 kanál tejfölt, sót, borsot, apróra vágott zöldpetrezselymet, alaposan összedolgozzuk, és egyenletesen a hússzeletekre kenjük.

A szalonnát hajszálvékonyra szeleteljük, és a hússzeletekre fektetjük.
Ezután a hússzeleteket felcsavarjuk, hústűkkel összetűzzük.

Forró olajban hirtelen, minden oldalukat megsütjük, majd félretesszük.

A maradék olajban pirítsuk meg az apróra vagdalt vöröshagymát, tegyük hozzá a zúzott fokhagymát, a borókabogyókat, öntsük föl vörös borral, tegyük bele a hústekercseket, és fedő alatt pároljuk puhára.

Ekkor tegyünk a levébe 1 dl tejfölt, egy mokkáskanál mustárt, forraljuk fel még egyszer, és forrón tálaljuk.

Felvidéki csavart felsál