Felvidéki csavart felsál - Marhahúsos ételek


Frissítve: 2017-10-22

Marhahúsos ételek

FELVIDÉKI CSAVART FELSÁL

Hozzávalók:
80 dkg felsál,
25 dkg kétszer darált marhahús,
2 dl tejföl,
10 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
petrezselyem,
só, bors,
3 szem borókabogyó,
1 dl olaj,
1 dl vörös bor.
Felvidéki csavart felsál készítése :
A felsál szeleteket óvatosan, jó vékonyra kiverjük, megsózzuk, borsozzuk.
A jól megdarált húshoz adunk 4-5 kanál tejfölt, sót, borsot, apróra vágott zöldpetrezselymet, alaposan összedolgozzuk, és egyenletesen a hússzeletekre kenjük.
A szalonnát hajszálvékonyra szeleteljük, és a hússzeletekre fektetjük.
Ezután a hússzeleteket felcsavarjuk, hústűkkel összetűzzük.
Forró olajban hirtelen, minden oldalukat megsütjük, majd félretesszük.
A maradék olajban pirítsuk meg az apróra vagdalt vöröshagymát, tegyük hozzá a zúzott fokhagymát, a borókabogyókat, öntsük föl vörös borral, tegyük bele a hústekercseket, és fedő alatt pároljuk puhára.
Ekkor tegyünk a levébe 1 dl tejfölt, egy mokkáskanál mustárt, forraljuk fel még egyszer, és forrón tálaljuk.
felvidéki csavart felsál, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Felvidéki csavart felsál

Receptek