Párolt gömbölyű felsál - Marhahúsos receptek


PÁROLT GÖMBÖLYŰ FELSÁL, Hozzávalók:
1 kg gömbölyű felsál,
1 dl olaj, só,
szemes bors,
1 csipet cukor,
1 kanál liszt,
4 evőkanál ecet,
2 babérlevél,
2 vöröshagyma.
Párolt gömbölyű felsál készítése :
A húst egyben besózzuk, és forró olajban megforgatjuk.
Zsírjában üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
Teszünk hozzá 3-4 evőkanál ecetet (lehetőleg borecetet), 1-2 babérlevelet, 10-12 szem borsot, és annyi vizet, amennyi a húst félig ellepi.
Fedő alatt puhára pároljuk, párolgó levét apránként pótoljuk.
Ha megpuhult, zsírjára sütjük, a húst egy kicsit lepirítjuk, a lébe teszünk egy csipet porcukrot, meghintjük egy kevés liszttel, vízzel felhígítjuk, és még egyszer felforraljuk.
Tálaláskor a húst vékonyra fölszeleteljük, előmelegített tálra rakjuk, és burgonyapürével tálaljuk.
párolt gömbölyű felsál, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Párolt gömbölyű felsál

Fel az oldal tetejére