Vallon göngyölt felsál

Vallon göngyölt felsál, Hozzávalók:

4 nagy szelet felsál,
2 sárgarépa,
2 petrezselyemgyökér,
1 kis zeller,
1 kis fej kel,
1 fej hagyma,
6 dkg füstölt szalonna,
4 tojás,
1 kanál reszelt hagyma,
só,
zsír,
2 dl tejföl.
Vallon göngyölt felsál készítése :
A zöldségeket a hagymával együtt megreszeljük, hozzáadjuk a finomra vágott füstölt szalonnát és sót.
A hússzeleteket kiverjük, és minden szeletet megkenünk ezzel a zöldséges keverékkel. Majd egy kemény tojást teszünk a közepére, és így göngyöljük össze a húst. Cérnával vagy hústűvel rögzítjük a tekercseket, majd egy kevés zsírban, egy kis reszelt hagymával és egy kevés vízzel puhára pároljuk.
Tálalás előtt a hústűt vagy a cérnát eltávolítjuk, és a húst gazdagon megtejfölözve, rizzsel, vagy spagettival körítve tálaljuk.