Felsálrolád - Marhahúsos ételek

  • 2019-11-26

Felsálrolád, Hozzávalók:

30 dkg felsál,
30 dkg felszeletelt sertéscomb,
5-6 dkg zsír,
apróra vágott vöröshagyma,
1 citrom, só.

Felsálrolád készítése :

A szeletekre vágott marhafelsáli és a fölszeletelt sertéscombot megmosva jól kiverjük, megsózzuk.

A szeleteket egymásra fektetjük, minden felsálszeletre egy combszeletet helyezünk. A kettős szeleteket felsodorjuk, és vékony zsineggel átkötjük, jó szorosan.

A zsírba egy kis fej apróra vágott vöröshagymát és egy citrom levét tesszük. Egy kis vizet öntünk hozzá, majd belehelyezzük a hústekercseket.

Fedő alatt puhára pároljuk, majd utána zsírjáig lesütjük, pirosra. Ekkor a zsinegeket leszedjük a tekercsekről, és a húst 3 ujjnyi vastagra szeletelve tálra rakjuk.

A zsírhoz, melyben sült, 1 evőkanál vizet öntünk, felforraljuk, és a húsra öntjük.
bélszínszeletek rossini módra, vadételek, leves

Felsálrolád