Felsálrolád - Marhahúsos ételek

Felsálrolád, Hozzávalók:
30 dkg felsál,
30 dkg felszeletelt sertéscomb,
5-6 dkg zsír,
apróra vágott vöröshagyma,
1 citrom, só.
Felsálrolád készítése :
A szeletekre vágott marhafelsáli és a fölszeletelt sertéscombot megmosva jól kiverjük, megsózzuk.
A szeleteket egymásra fektetjük, minden felsálszeletre egy combszeletet helyezünk. A kettős szeleteket felsodorjuk, és vékony zsineggel átkötjük, jó szorosan. A zsírba egy kis fej apróra vágott vöröshagymát és egy citrom levét tesszük. Egy kis vizet öntünk hozzá, majd belehelyezzük a hústekercseket.
Fedő alatt puhára pároljuk, majd utána zsírjáig lesütjük, pirosra. Ekkor a zsinegeket leszedjük a tekercsekről, és a húst 3 ujjnyi vastagra szeletelve tálra rakjuk. A zsírhoz, melyben sült, 1 evőkanál vizet öntünk, felforraljuk, és a húsra öntjük.
bélszínszeletek rossini módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Felsálrolád