Vadász felsál

Vadász felsál, Hozzávalók:

80 dkg felsál,
20 dkg füstölt szalonna,
2 tejbe áztatott zsemle,
3 dkg kapribogyó,
15 dkg gomba,
3 tojás,
só,
bors,
szerecsendió,
petrezselyem.
Vadász felsál készítése :
Vadhúsokhoz való páclevet főzünk (sárgarépa, petrezselyemgyökér, vöröshagyma, egész bors, ecet, felfőzve), lehűtjük, és a tálba helyezett húsra öntjük. 3-4 napig ebben pácoljuk a húst, és naponta megfordítjuk.
A pácból kivéve feldaraboljuk, megdaráljuk, és jól elkeverjük a darált füstölt szalonnával, a darált áztatott zsemlékkel, apróra vágott kapribogyóval, párolt gombával, tojásokkal. Fűszerezzük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval és petrezselyemmel.
Őzgerincformát kibélelünk hajszálvékony szalonnaszeletekkel, beletesszük a húst, és sütőben megsütjük.
A pácléből rendes vadasmártást készítünk, és a tálra borított pecsenyére öntjük.