Bécsi bélszín

BÉCSI BÉLSZÍN, Hozzávalók:
75 dkg vesepecsenye,
só, bors,
2 evőkanál vaj vagy margarin,
1 hagyma,
1 karotta,
1 póréhagyma,
egy fél zeller kockára vágva,
1 kanál paradicsom püré,
2,5 dl tejföl.
Bécsi bélszín készítése :
A húst megsózzuk, borsozzuk, a vajat egy edényben megolvasztjuk, a zöldséget beletesszük, és a húst rátesszük.
Az előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt ropogósra sütjük, közben gyakran öntözzük.
Ha megsült a hús, kivesszük, melegen tartjuk.
A zöldséget felöntjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, felfőzzük, majd hozzáöntjük a tejfölt.
A húst csak 10 perc elteltével szeleteljük, hogy a leve benne maradjon.
Zöldborsóval tálaljuk.

Bécsi bélszín
Bécsi diós kocka
Bécsi gyümölcs pite
Bécsi omlett
Bécsi töltött kacsa
Bécsi kocka