Töltött vesepecsenye, Marhahúsos ételek

  • Frissítve: 2019-09-14  

Töltött vesepecsenye, Hozzávalók:
1 kg vesepecsenye,
20 dkg darált sertéshús,
20 dkg csirkehús (mell vagy comb),
5 dkg füstölt szalonna,
10 dkg sonka,
só,
bors,
1 egész tojás,
1 kanál reszelt hagyma,
pirospaprika,
1 dl
tejföl,
1 dl olaj,
1 kanál paradicsompüré,
szegfűbors,
1-2 szem borókabogyó,
2 sárga- és 2 fehérrépa,
1 vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma.
Töltött vesepecsenye II. készítése :
A vesepecsenyét hosszában bevágjuk kétszer-háromszor oly módon, hogy egy nagy kiterített szeletet kapjunk. Ekkor egy kicsit kiverjük, megsózzuk, borsozzuk.
A sertéshúst, csirkehúst, valamint a füstölt szalonnát megdaráljuk, és elkeverjük egy egész tojással, egy kanál reszelt hagymával, 2 kanál tejföllel, sóval, borssal, pirospaprikával, majd a kiterített húsra kenjük. Hosszában ráfektetjük a félig párolt, négyfelé vágott sárgarépákat, beborítjuk vékony sonkaszeletekkel, felcsavarjuk, és hústűkkel megtűzzük. Forró olajban hirtelen megpirítjuk, majd egy kevés vizet öntünk alá, mellétesszük a fehérrépákat, a félbevágott vöröshagymát, a fokhagymát, szegfűborsot, borókát, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, zsírjára sütjük, a levébe keverünk egy kevés paradicsompürét, egy kicsi mustárt, egy kicsi lisztet, felforraljuk, és a tálra rakott, fölszeletelt hústekercsre öntjük.
bélszínszeletek rossini módra, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek

Töltött vesepecsenye II.