Francia töltött bélszín - Marhahús receptek

  • 2018-11-27

Marhahúsos ételek , Füstölt szalonnás ételek, Uborkás ételek

Francia töltött bélszín, Hozzávalók:

1 kg bélszín,
30 dkg darált sertéshús
20 dkg máj,
15 dkg füstölt szalonna,
1 tojás,
1 tejben áztatott zsemle,
2 savanyú uborka,
só,
bors,
1,5 dl olaj,
zöldpetrezselyem,
kakukkfű,
mustár,
1 dl bor

Francia töltött bélszín készítése :

A bélszínt letisztítjuk, majd hosszában bevágjuk kétszer úgy, hogy szépen kiterüljön. Egy kissé kiverjük, megsózzuk, meghintjük borssal, és megtöltjük.

A darált sertéshúst elkeverjük az apróra vágott füstölt szalonnával, egy tojással, egy tejben áztatott zsemlével, apró kockákra vágott savanyú uborkával, sóval, borssal és a bélszínre terítjük.

A májat zsírban hirtelen megfuttatjuk, majd vékonyra fölszeletelve a tölteléken elosztjuk.

Ezután a két szélét ráhajtjuk, és hústűvel összetűzzük.

Forró olajjal leöntjük, minden oldalát megpirítjuk, majd a borral és egy kevés vízzel megpároljuk.

Ha a hús puha, a levébe keverjük a kakukkfüvet, a mustárt, és mártássűrűségűre beforraljuk. A fölszeletelt húsra öntjük.

Hajdúsági bélszín
Angol bélszín
Barceloniai bélszín szeletek
Francia töltött bélszín
Svéd vesepecsenye
Hawaii bélszín
Gombás vesepecsenye