Majonézes zellersaláta almával

MAJONÉZES ZELLERSALÁTA ALMÁVAL, Hozzávalók:

1 közepes nagyságú zeller,
1 tojássárgája,
1 dl olaj,
egy kiskanál mustár,
egy evőkanál porcukor,
néhány csöpp citromlé,
1 dl tejföl,
2 alma,

Majonézes zellersaláta almával készítése :

A zellert nagyon vékony laskára vágjuk, majd szűrőkanálba téve, lobogó sós vízben 1 percig forraljuk.

A szűrőkanállal kiemeljük, jól lecsurgatjuk.

A tojássárgájához cseppenként habverővel hozzákeverjük az olajat, s ha az vaj keménységű, hozzáadjuk a mustárt, porcukrot, egy csipet sót és a citromlevet.

Végül összekeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a kihűlt zellert és a hámozott, a zellerhez hasonlóan összevágott nyers almákat. Hidegen tálaljuk.