Almás rétes, Rétesek Felfújt Puding receptek

  • Frissítve: 2019-09-14  

, >>>

Almás rétes hozzávalók:
35 dkg liszt,
1 ,
3 dkg zsír,
egy kevés só,
1 kávéskanál ecet;
töltelék:
1 kg alma,
30 dkg cukor,
10 dkg dióbél,
10 dkg morzsa,
5 dkg zsír, fahéj.

Almás rétes elkészítése :
A réteslisztet tálba tesszük, közepébe fészket készítünk, beleütjük a tojást, és egy kis olvasztott, langyos zsírral és gyengén sózott, ecetes langyos vízzel rétestészta keménységű tésztát készítünk. A tésztát nagyon jól kidolgozzuk, cipókat formálunk belőle, a cipókat egyenként is jól eldolgozzuk, korong alakúra formázzuk, olvasztott zsírral megkenjük.
Ezalatt megfelelő nagyságú asztalterítővel letakarjuk az asztalt, és enyhén meglisztezzük. Elkészítjük a tölteléket, és megkenjük a sütőlapot.
A kipihentetett rétestészta alá nyúlunk, a kezünk fejére veszszük, és egy kissé széthúzzuk. A lisztezett terítőre téve, lisztbe mártott kézzel óvatosan kihúzzuk az asztal széléig. A széleket leszedjük, a tésztát egy kissé szikkasztjuk, olvasztott zsírral meglocsoljuk, megtöltjük és felcsavarjuk. Olyan hosszú darabokra vágjuk, mint a sütőlap. Egymás mellé helyezzük zsírral megkenve, és középforró sütőben sütjük. Forrón szeleteljük.

Almás ételek
Almás béles
Almás cékla saláta
Almás csirke
Almás gesztenyés lepény
Almás sajt saláta
Almás tormamártás
Almafelfújt