Almás rétes, Rétesek Felfújt Puding receptek

  • Frissítve: 2023-09-02  

, >>>

Almás rétes hozzávalók:
35 dkg liszt,
1 tojás,
3 dkg zsír,
egy kevés só,
1 kávéskanál ecet;
töltelék:
1 kg alma,
30 dkg cukor,
10 dkg dióbél,
10 dkg morzsa,
5 dkg zsír, fahéj.

Almás rétes elkészítése :

A réteslisztet tálba tesszük, közepébe fészket készítünk, beleütjük a tojást, és egy kis olvasztott, langyos zsírral és gyengén sózott, ecetes langyos vízzel rétestészta keménységű tésztát készítünk.

A tésztát nagyon jól kidolgozzuk, cipókat formálunk belőle, a cipókat egyenként is jól eldolgozzuk, korong alakúra formázzuk, olvasztott zsírral megkenjük.

Ezalatt megfelelő nagyságú asztalterítővel letakarjuk az asztalt, és enyhén meglisztezzük. Elkészítjük a tölteléket, és megkenjük a sütőlapot.

A kipihentetett rétestészta alá nyúlunk, a kezünk fejére veszszük, és egy kissé széthúzzuk.

A lisztezett terítőre téve, lisztbe mártott kézzel óvatosan kihúzzuk az asztal széléig.

A széleket leszedjük, a tésztát egy kissé szikkasztjuk, olvasztott zsírral meglocsoljuk, megtöltjük és felcsavarjuk.

Olyan hosszú darabokra vágjuk, mint a sütőlap. Egymás mellé helyezzük zsírral megkenve, és középforró sütőben sütjük. Forrón szeleteljük.

Almás ételek
Almás béles
Almás cékla saláta
Almás csirke
Almás gesztenyés lepény