Csirke romanoff módra

Hozzávalók:

2 kisebb csirke,
2 póréhagyma,
3 cl konyak,
1,5 dl fehér bor,
15 dkg gomba,
2 dl tejszín,
2 tojássárgája,
5 dkg vaj,
1 evőkanál olaj,
petrezselyem, tárkony, só.

A csirke romanoff módra készítése:

A csirkéket feldaraboljuk, megsózzuk, majd egy rész olajban, egy rész vajban szép sárgára pirítjuk.
Adjunk hozzá 2 szép póréhagymát, 1 evőkanál vágott zöldpetrezselymet, 4-5 levél tárkonyt, öntsünk rá konyakot, gyújtsuk meg, majd oltsuk el a fehér borral.
Adjuk hozzá a feldarabolt gombát, és fedő alatt pároljuk puhára.
Szedjük a húsokat előmelegített tálra, a mártásba öntsünk 2 dl tejszínt, 2 tojássárgáját, 3 dkg vajjal jól keverjük el.
Tegyünk bele zöldpetrezselymet, apróra vágott tárkonyt, és öntsük a tálra a rakott csirkére.