Csirke veronai módra
- 2025-07-15
 
Hozzávalók:
2 csirke negyedekre vágva, 
só, bors, liszt, 
6 evőkanál olívaolaj, 
2 fej hagyma, 
3 karotta kockára vágva, 
egy 
fél doboz paradicsompüré, 
egy fél üveg olívabogyó.
A csirke veronai módra készítése:
A csirkedarabokat megsózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztben, megsütjük olívaolajban, és kiveszszük.
A hagymát, a karottát megpirítjuk, a paradicsompürét és a csirkedarabokat hozzáadjuk, és lefedve, kis lángon, kb. 30 percig pároljuk, szükség szerint levet öntünk utána. 
Végül felezett olívabogyót adjunk hozzá, és a mártást pikánsan ízesítjük. 
Az ételt spagettivel és reszelt sajttal tálaljuk. Adhatunk hozzá salátát is.
