Csirke veronai módra

Hozzávalók:

2 csirke negyedekre vágva,
só, bors, liszt,
6 evőkanál olívaolaj,
2 fej hagyma,
3 karotta kockára vágva,
egy fél doboz paradicsompüré,
egy fél üveg olívabogyó.

A csirke veronai módra készítése:

A csirkedarabokat megsózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztben, megsütjük olívaolajban, és kiveszszük.

A hagymát, a karottát megpirítjuk, a paradicsompürét és a csirkedarabokat hozzáadjuk, és lefedve, kis lángon, kb. 30 percig pároljuk, szükség szerint levet öntünk utána.
Végül felezett olívabogyót adjunk hozzá, és a mártást pikánsan ízesítjük.
Az ételt spagettivel és reszelt sajttal tálaljuk. Adhatunk hozzá salátát is.

    Csorba csirke     Elzászi kacsa     Erdélyi káposztás libamell     Fóliában sült szalonnás csirke     Főtt tyúk     Francia csirke     Francia fokhagymás csirke